La versió dels denunciants és totalment oposada a la dels policies. Concretament, tres interns afirmen que van ser colpejats amb porres perquè sortissin de les dutxes quan encara estaven ensabonats i no s’havien acabat de rentar. Les agressions, que ja van ser denunciades el 3 de gener per la plataforma Tanquem els CIE, van tenir lloc el dia 31 de desembre coincidint amb la manifestació de suport organitzada per aquesta mateixa organització. Després dels presumptes cops, un grup d’interns va organitzar una protesta espontània al pati del centre, que segons ells va ser reprimida amb l’ús de la força per una unitat d’antiavalots. En aquest punt també discrepen els policies imputats, que han confirmat que sí que hi van entrar mitja dotzena d’antiavalots, però que es van limitar a plantar-se davant dels interns i que amb això va haver-n’hi prou per relaxar la situació.

Sense imatges

Els col·lectius contraris a l’existència dels CIE han criticat que el centre hagués esborrat les imatges recollides per les càmeres de gravació tot i les investigacions que hi havia obertes sobre els fets. La Policia Nacional ha afirmat que les imatges, que havien demanat tant la Fiscalia com l’acusació particular, es van eliminar 13 dies després dels fets, quan es va autoritzar que s’hi tornés a gravar a sobre. El director del CIE, que va assumir el càrrec poques setmanes abans dels incidents, també ha declarat com a testimoni. Ha dit que en aquell moment pensava que les imatges de les càmeres es conservaven durant 30 dies, i ha assegurat que a partir d’ara ordenarà que no s’esborrin quan es produeixi un incident.

En aquest cas, la manca d’imatges confereix especial importància a les declaracions d’uns i altres. L’acusació particular, representada per la plataforma Tanquem els CIE, demana la imputació dels tres policies per un delicte contra la integritat moral.