El centre d’acollida Assís ja disposa dels primers 600 lots per ajudar els sensesostre a protegir-se del coronavirus. L’objectiu és arribar als 1.200 gràcies a la seva campanya de “crowdfunding”.

Les dificultats de les persones sense llar

Des del centre d’acollida apunten que les persones en situació de sensellar no poden seguir correctament les recomanacions sanitàries durant l’estat d’alarma actual.

Per aquest motiu, han posat en marxa la iniciativa de crear lots d’emergència per a les 1.200 persones que dormen al carrer a la ciutat de Barcelona. D’aquests, 600 lots ja són una realitat i es distribuiran a partir del dimecres 1 d’abril a algunes entitats socials que donen servei a persones sense llar durant aquests dies de confinament. Aquestes entitats seran les encarregades de repartir-los entre les persones que atenen.

Cada lot que el centre Assís distribuirà inclou material indispensable per a una higiene i protecció bàsica per evitar contagis per la covid 19 (mascareta, hidrogel desinfectant, guants, sabó…), allò essencial per poder seguir la majoria de les recomanacions sanitàries. D’aquests 600, 100 seran destinats per a dones en situació de sensellar, també amb productes d’higiene femenina.

El problema de les mascaretes

Assís admet que un dels principals problemes els quals s’enfronten és la impossibilitat d’obtenir mascaretes. Per a aquest motiu han fet una crida per l’elaboració de mascaretes de tela. El centre ha facilitat els materials, tutorials i recomanacions perquè siguin mascaretes totalment útils per a la situació actual, les persones voluntàries estant fent possible l’elaboració dels lots.