La plataforma veïnal contra els narcopisos Acció Raval denuncia que en alguns punts del barri del Raval sembla no existir el confinament decretat amb motiu de la crisi de la covid-19. En concret, s’assenyala una escala al número 7 bis del carrer dels Salvadors. Allà hi ha tres pisos on el tràfic i venda de drogues provoquen un entrar i sortir constant de gent, que incompleix el confinament.

Acció Raval diu que el portal i l’escala per on han de baixar i pujar es poden estar convertint en un focus descontrolat de contagi. A més, entre els veïns hi ha un nen amb asma, un jove diabètic i gent gran, tots ells vulnerables en cas d’infecció.

Demanen una resposta de les administracions

Acció Raval afirma que hi ha tres narcopisos a la mateixa escala, un dels quals gestionat per la Generalitat, que el va rebre en cessió d’una entitat bancària, i que hauria de ser de lloguer social. Diversos veïns han presentat denúncies als Mossos d’Esquadra i han trucat repetidament a la Guàrdia Urbana sense obtenir-ne cap resultat.

L’entitat demana mesures urgents per part de la Generalitat, que té les competències en salut pública. Es dona el cas, però, que ha estat l’Ajuntament el que ja ha clausurat dos narcopisos del Raval durant el període de confinament, un al número 58 del carrer de Valldonzella i un altre al mateix carrer dels Salvadors, al número 20.

L’Ajuntament vol aturar aquesta activitat “doblement criminal”

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha parlat del problema dels narcopisos al Raval en aquest període de crisi. Assegura que és una activitat “doblement criminal”. D’una banda per la venda il·legal d’estupefaents i de l’altra perquè vulnera les restriccions de l’estat d’alarma. Batlle ha assegurat que s’han fet actuacions contra narcopisos els darrers dies i que pensen intensificar-les properament.