Salut no preveu un “relaxament notori” de les restriccions per aturar els contagis de la covid-19 perquè el risc seria “altíssim”. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha insistit en la tesi del departament d’aquests últims dies, i assegura que a curt termini “el gruix de les mesures “hauran de mantenir-se en peu”.

Ramentol ha explicat que aquesta setmana s’analitzaran les dades abans de prendre cap decisió. De moment, les restriccions estan vigents fins diumenge, 7 de febrer. Tot i que les dades de contagi milloren, assegura que la baixada és “exasperadament lenta”. Salut, de fet, preveu que en els propers dies s’assoleixi el pic d’ingressos a els UCI. Les xifres de malalts als llits de crítics és, però, “molt superior a la de la segona onada” i provoca que actualment s’estigui desprogramant entre un 20 i 30 % de l’activitat quirúrgica no covid.

Es reprèn la campanya de vacunació

Ramentol també ha confirmat que s’han rebut 65.520 dosis de la vacuna de Pfizer, 5.850 menys de les compromeses per la farmacèutica. També arribaran en les properes hores les 8.500 dosis de la vacuna de Moderna que havien d’arribar la setmana passada.

L’arribada de totes aquestes dosis permetrà “reprendre la campanya de vacunació”. Tot i això, el secretari de Salut alerta que encara estarà “minvada pel dèficit de dosis” dels últims dies, unes 40.000 aproximadament. Aquesta setmana la campanya continuarà estant centrada a administrar les segones dosis de la vacuna a residències i professionals sanitaris.

Més controls dels Mossos pel confinament perimetral

Els Mossos d’Esquadra han intensificat els controls sobre el compliment del confinament perimetral de Catalunya a les estacions de l’alta velocitat i també a les vies ràpides que connecten amb altres comunitats autònomes i amb França. En total, aquest darrer cap de setmana s’han aixecat 2.800 actes per incompliment d’algun dels tres confinaments vigents, la qual cosa representa un 15 % més que la setmana anterior.