Consultes de l'annex al CAP Gòtic
Imatge 1 de l'interior del CAP

El CAP Gòtic ha estrenat aquest dilluns un annex provisional per ampliar les instal·lacions. Són nou consultes construïdes en un nou edifici situat just davant de l’actual, que estaran en funcionament mentre no es construeixi el CAP nou, que s’ubicarà a la plaça de Pi i Sunyer. D’aquesta manera, el centre guanya 365 metres quadrats d’espai, distribuïts en dues plantes, que permetran atendre urgències de covid-19 i també consultes d’especialistes. Tot plegat, ha tingut un cost de 736.500 €.

El centre estava al límit per manca d’espai. De fet, des del mes de setembre ha tingut el suport d’una carpa del SEM instal·lada i també ha fet ús d’espais cedits per l’Ajuntament, una situació que el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, considera que requeria una solució “urgent”. “No podíem esperar a tenir el nou centre”, afirma. En la mateixa línia, l’adjunt a la direcció del CAP, Oriol Rebagliato, creu que és “un baló d’oxigen” que servirà per “descongestionar el centre”.

Exterior de l'annex al CAP Gòtic
CAP Gòtic de Barcelona

Amb les noves instal·lacions, el CAP Gòtic arriba a les 23 consultes. El centre atén una població de 15.000 persones, als quals presta serveis de medecina de família, infermeria, atenció administrativa i comunitària i urgències, a més de visites de consultes externes d’especialistes. El CAP també dona atenció a tres residències de gent gran.