Canyelles home mascareta

(ACN) El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha apostat per allargar “el gruix de les mesures” restrictives més enllà del 7 de febrer. En concret, s’ha mostrat partidari de mantenir el toc de queda nocturn, el confinament municipal i les restriccions al comerç i la restauració. “Podem fer alguna obertura, ho estem pensant, però mantenir-ne el gruix”, ha dit a TV3.

Ha insistit, però, que aquesta era la seva opinió i que no hi ha una decisió presa. A més, ha afirmat que si la variant britànica comporta un alt increment de casos s’hauran de prendre “mesures més dràstiques”. D’altra banda, ha avalat l’ús de mascaretes de tela sempre que estiguin “homologades” i no ha descartat que això pugui canviar en el futur.

Salut immobilitza 150 vacunes de Moderna

El Departament de Salut ha immobilitzat 150 vacunes de Moderna perquè es van traslladar entre dos centres hospitalaris, quan no està indicat que aquest tipus de vaccí es mogui un cop ha estat distribuït, segons va avançar aquest dijous la SER i ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Argimon ha insistit que la vacuna de Moderna “no s’ha de moure perquè no té estabilitat suficient” i ha indicat que es va prendre la decisió “sense preguntar a Salut Pública”.

Les vacunes es van transportar entre l’Hospital de Mataró i el de Badalona, segons la informació de la SER. D’altra banda, Argimon ha demanat al Govern espanyol que “pressioni” per fer complir els compromisos de subministrament de vacunes.