terrassa bar
Foto: Edu Bayer

La limitació de reunió de més de 10 persones té les hores comptades. Segons ha anunciat el govern a partir de divendres, 10 de setembre, finalitzaran aquesta mesura anticovid i d’altres com ara les restriccions en l’àmbit dels actes i cerimònies, per exemple, religioses. És a dir, que no hi haurà cap mesura que “afecti drets fonamentals”. El gruix de la resta de restriccions es mantenen.

Salut busca fórmules per impulsar la vacunació

L’anunci del govern ha arribat el mateix dia que la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que s’exploraran totes les vies per aconseguir que la majoria de gent es vacuni a Catalunya. Ha plantejat utilitzar el certificat de vacunació de la covid per accedir a diverses activitats d’oci, una opció que la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha descartat per discriminatòria.

Els positius cauen a nivells de fa un any

Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), del 30 d’agost al 5 de setembre es van detectar 701 positius per covid-19 a la ciutat. Es tracta del balanç setmanal més baix des de fa més d’un any. L’últim cop que es van confirmar menys de 1.000 casos en una setmana va ser a finals de maig i principis de juny, però es van superar els 700 contagis.