La directora de l’Institut Joan Fuster, Maria Dolors Perramon, ha estat l’encarregada de llegir el comunicat als mitjans de comunicació amb les mesures que s’han acordat conjuntament amb l’Ajuntament i la conselleria d’Ensenyament. L’acompanyaven tant l’alcalde Trias com la consellera Irene Rigau, tot i que no ha admès preguntes cap d’ells. Perramon ha explicat que s’activarà un dispositiu especial adreçat als alumnes, als pares i també als professors especialment afectats per la tragèdia.

A les 8 h d’aquest dimarts, es reuniran els professors en un claustre extraordinari per adoptar les mesures necessàries a prendre, juntament amb els serveis d’emergències socials de l’Ajuntament de Barcelona. Segons ha explicat la directora de l’institut es preveu que dimarts a les 10 del matí els alumnes es puguin incorporar al centre per ser atesos per grups. Cada grup tindrà un expert de Serveis Socials de l’Ajuntament. Dues hores més tard, a les 12 del migdia, està previst que els alumnes puguin marxar cap a casa seva.

Les classes no es reprendran fins dimecres, quan està previst que se celebri a l’institut una cerimònia de reconeixement al professor d’ESO mort avui. En aquest comunicat, la directora ha demanat el “màxim respecte i comprensió” cap a les persones afectades.

Un equip d’una dotzena de treballadors socials  i psicòlegs de l’Ajuntament s’han desplaçat a l’institut Joan Fuster des de primera hora d’aques dilluns. El director d’emergències socials, Jordi Sánchez, ha explicat que s’han reunit amb el professorat, han atès la família de l’agressor i també han donat suport als nois i noies als quals s’ha pres declaració a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts. Sánchez assegura que s’atendrà tota la comunitat educativa de l’IES Joan Fuster i s’incidirà especialment en els alumnes i professors que han viscut els fets de més a prop.