De moment, però, la junta no obrirà expedient sancionador tot i que no descarta fer-ho “en cas de reiteració”.

Fonts del consistori han informat que respecten i acataran la decisió de la Junta Electoral però consideren que la feina que han fet s’ajusta a la norma. Pel que fa als missatges de les xarxes socials, critiquen que Trias està en desigualtat respecte als altres candidats perquè, diuen, el fet de ser alcalde fa que no pugui parlar de la seva obra de govern.

Per l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, la resolució posa en evidència que “Trias ha contravingut la llei electoral utilitzant la seva agenda com a alcalde per fer actes de propaganda electoral” i ha titllat aquests fets “d’absolutament escandalosos”. De la seva banda, el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha titllat de “trampós” Trias per confondre l’Ajuntament amb el seu partit.

La resolució de la Junta Electoral considera contrària a la llei la visita d’obres del Mercat del Ninot del 14 d’abril, ja que “no només és una inspecció sinó que es fa acompanyada de mitjans de comunicació i aquest fet la converteix en un acte de propaganda“. Respecte a la propera obertura del mateix mercat prevista per al 19 de maig, la junta veu il·legal tant la inauguració com la propaganda de l’acte, però no impedeix que les instal·lacions s’obrin al públic.

Segons el text, també estan fora de la llei els missatges que Xavier Trias publica als seus perfils de Facebook i Twitter en què explica l’activitat que desenvolupa com a alcalde i valora la feina del mandat. La junta assenyala que el contingut d’aquestes comunicacions és “propaganda”.

La decisió de la junta arriba 24 hores després que el PSC, el PP i la CUP, denunciessin Xavier Trias i CiU per fer inauguracions i promocionar l’acció de govern en les setmanes anteriors a la celebració de les eleccions municipals. La llei estableix el 31 de març com a data límit.