A aquest grup de superherois d'estar per casa els han encomanat una missió per lluitar contra l'exclusió social. JORDI, voluntari "Han de comptar el nombre d'esglaons que hi ha fins aquí. I si és correcte els ho validem i poden tornar per fer la següent prova." Són alguns dels participants que avui s'han inscrit a la gimcana solidària Posa't la capa, organitzada per cinc entitats que busquen visibilitzar la seva feina diària. LAURA CARDÚS, coordinadora d'AFEV Barcelona "La nostra idea és acollir un munt de gent: famílies, nens i nenes, adults. Que tinguin ganes de jugar, participar i eventualment de saber quina és la nostra feina de treballar contra l'exclusió social. És una festa de proves i jocs sempre amb la idea de lluitar contra les desigualtats del dia a dia." La gimcana ha servit per passar un matí de diumenge aprenent a cooperar per a un objectiu comú. NICOLÀS "És una activitat divertida i interessant que no acostuma a oferir-se a Barcelona. I a sobre té un valor afegit, estàs ajudant unes ONG que fan un servei a la societat." "La inscripció a la gimcana és totalment gratuïta, però les entitats han habilitat unes urnes perquè tothom qui ho vulgui pugui fer un donatiu." A més, entre els organitzadors de les proves hi ha usuaris de les ONG que també s'han implicat a organitzar les activitats.

Desenes de persones vestides de superherois han participat aquest diumenge al matí a la gimcana de la iniciativa Posa’t la capa. Els participants, dividits en equips d’entre quatre i 10 persones, han hagut de resoldre enigmes i competir en proves físiques organitzades per cinc entitats que es dediquen a lluitar contra l’exclusió social. Les ONG s’han posat d’acord per organitzar aquesta jornada amb l’objectiu de donar a conèixer la seva feina diària. Segons Laura Cardús, coordinadora d’AFEV Barcelona, la idea és “acollir un munt de gent amb ganes de jugar, participar, i saber quina és la feina de les entitats que treballen contra l’exclusió social”.

A la gimcana hi han participat grups d’amics i famílies que han passat el matí de diumenge aprenent a cooperar per a un objectiu comú. La inscripció era totalment de franc però s’han habilitat unes urnes perquè tothom qui ho volgués pogués fer un donatiu. La iniciativa, més enllà de recollir diners, busca generar sinergies entre les entitats ACIDH, AFEV, Àmbit Prevenció, Iniciatives Solidàries i Invia. A més, entre els organitzadors també hi havia usuaris de les ONG, que s’han implicat a coordinar les activitats.