El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, ha deixat la porta oberta que la zona verda sigui de pagament per a tots els residents. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Martí ha dit que la proposta es debatrà amb l’oposició en les negociacions per al pressupost. El regidor ha explicat que un 70 % dels residents no paguen l’àrea verda si no tenen cap multa i que això genera un greuge amb els altres veïns que paguen pàrquing privat perquè ocupen una plaça a l’espai públic.

En l’entrevista, Martí ha dit que es plantegen també encarir l’àrea blava perquè paguin més els vehicles més contaminants. “Hem de posar dificultats al vehicle privat al centre de la ciutat”, ha sentenciat. El regidor dels comuns ha dit que amb l’increment del 5,6 % de l’IBI l’Ajuntament preveu recaptar “una mica més”, però ha explicat que “no tothom pagarà més” sinó d’acord amb el valor cadastral del pis.

“Més sintonia que dissonància”

Jordi Martí ha explicat que ja hi ha hagut converses en ferm amb l’oposició per negociar el pressupost i que avancen. “Hi ha més àmbits de sintonia que no de dissonància”, ha afirmat Martí, que ha afegit que confia a poder aprovar els comptes amb “una majoria àmplia”, que inclogui per exemple ERC i JxC, amb qui van tirar endavant la petició d’un recàrrec a la taxa turística.

El regidor de Pressupost ha dit que espera que la reacció a la sentència del procés no interfereixi en les negociacions i ha avisat que “no tenir pressupost ens fa perdre desenes de milions d’euros”. Martí ha defensat que els comptes es puguin pactar amb Junts per Catalunya malgrat la distància ideològica amb els comuns.