Foto: L'instagramer @bcnlegendz va captar el moment en què els Mossos d'Esquadra detenien una persona

Durant la intervenció policial conjunta de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per evitar les botellades al centre de la ciutat, aquest dissabte es van produir alguns incidents a la plaça dels Àngels, on un grup de persones es van encarar als cossos policials i els van llançar objectes, majoritàriament ampolles de vidre.

El dispositiu s’havia desplegat els vespres de divendres, dissabte i diumenge, però només dissabte hi va haver incidents, especialment a la plaça dels Àngels, on es van detenir cinc persones acusades d’atemptat a l’autoritat i llançament d’objectes. Aquell mateix vespre també es va detenir una altra persona al passeig del Born sota les mateixes acusacions. Durant la intervenció tres agents dels Mossos d’Esquadra van resultar ferits lleus per contusions.

Un dels detinguts a la plaça dels Àngels, mentre estava emmanillat i retingut dins d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra, va trencar el vidre d’una de les finestres i en va intentar sortir. Ho va enregistrar i ho va penjar a les xarxes socials l’instagramer @bcnlegendz

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han organitzat aquest tipus de dispositius conjunts de manera habitual al districte de Ciutat Vella des de l’inici de la desescalada. Tot i això assegura que aquest tipus d’actituds desafiants com les que van viure dissabte no són habituals.

Una cinquantena de denúncies més

També aquest dissabte al vespre, durant l’operatiu conjunt dels dos cossos policials, es van interposar una cinquantena de denúncies, la majoria per incompliment de les ordenances municipals i per no respectar les mesures de seguretat contra el coronavirus.