Un incendi al barri de la Sagrada Família ha afectat aquest dijous un edifici del carrer dels Enamorats, número 45. El Servei d’Emergències Mèdiques ha atès un total de 26 persones, sis de les quals han resultat ferides greus. Els bombers han extingit el foc poc després de les 10 del matí. Els Mossos d’Esquadra han detingut el presumpte autor del foc, que hauria estat intencionat, i mantenen oberta la investigació per determinar-ne els motius.

Fins al lloc de l’incendi s’han desplaçat 12 dotacions dels Bombers de Barcelona i han actuat en dos punts diferents: al carrer d’Aragó i al carrer dels Enamorats. Les flames s’han originat a la planta baixa de l’immoble ―cap a les 7 h―. Segons els veïns, el local estava ocupat i hi havia un taller de bicicletes.

Sis ferits greus

Com a conseqüència del foc, sis persones han resultat ferides greus, que han estat traslladades a l’Hospital de Sant Pau, i quatre persones amb ferides menys greus, que han estat derivades a l’Hospital Moisès Broggi. A banda també hi ha hagut quatre ferits lleus que han estat atesos al CUAP Dos de Maig. Segons el SEM, també hi ha hagut 12 persones a qui s’ha donat l’alta “in situ”. En total, s’han atès 26 persones.

Un cop extingides les flames, minuts desprésla fumerada encara era molt densa i visible des de diversos punts de la ciutat. Alguns usuaris de Twitter han compartit imatges de l’incendi a les xarxes socials.

Ada Colau visita el lloc dels fets

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha desplaçat fins al lloc dels fets. També ho han fet el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; els regidors de l’Eixample, Jordi Martí, i de Sant Martí, David Escudé.

L’incendi talla el carrer d’Aragó

La Guàrdia Urbana també s’ha desplaçat fins al carrer dels Enamorats i ha fet diversos talls de trànsit en els carrers adjacents. A la zona hi han treballat fins a 26 patrulles.

Tots els veïns desallotjats podran dormir a casa seva excepte tres famílies. Els seus habitatges encara no estan en condicions per entrar-hi. Per això, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) les allotjarà aquesta pròxima nit. Un dels pisos afectats per l’incendi continua afectat.