(ACN) La fiscalia ha demanat aquest dijous al Tribunal Suprem que executi de forma immediata la pena d’inhabilitació d’Oriol Junqueras. El ministeri fiscal ha presentat el seu escrit poc després que s’hagi fet pública la decisió del Tribunal de Justícia  de la Unió Europea (TJUE), que ha donat la raó al líder republicà, perquè declara que Junqueras tenia immunitat i que hauria d’haver sortit de la presó provisional per anar al Parlament Europeu. De moment, el Suprem només ha dit que estudiarà “en profunditat” aquest veredicte.

El ministeri fiscal sol·licita a l’alt tribunal que enviï a l’Eurocambra la sentència que el va condemnar a 13 anys de presó perquè s’iniciïn els tràmits perquè perdi la condició d’eurodiputat. Un dels arguments en què ho sustenta és que quan Junqueras va obtenir la condició d’electe, el judici ja havia acabat ―un dia abans― i el seu desplaçament per prendre possessió de l’acta no hagués impedit en cap cas el dictat i execució de la sentència.

La fiscalia no preveu l’alliberament i insisteix que “Junqueras no està actualment subjecte a cap mesura cautelar, sinó executòriament condemnat”. En aquest sentit, remarca que la pena de presó ja ha estat liquidada i està en fase de compliment, i és la d’inhabilitació la que estava suspesa en espera del pronunciament del TJUE.