Un home acusat d’estafar dones d’edat avançada es va llençar des d’un pont a la ronda de Dalt per evitar que la policia el detingués. Els equips d’emergència li van poder salvar la vida i el van traslladar en estat greu a un centre hospitalari amb fractures i contusions. Després de diverses setmanes ingressat va rebre l’alta i, a requeriment del jutge que instrueix el cas, els Mossos d’Esquadra l’han tornat a detenir. El jutge n’ha ordenat l’ingrés a presó.

Estafava dones d’edat avançada

L’home està acusat dels delictes d’estafa, blanqueig de capitals, coaccions i delictes contra la hisenda pública. Els investigadors el relacionen amb sis estafes que va cometre després d’enganyar dones d’edat avançada a les que convencia perquè li cedissin els immobles, diners, joies i obres d’art a canvi de fer-se càrrec de les seves necessitats bàsiques fins a la seva mort.

Per aquests fets, l’home ha estat detingut dues vegades. La primera va ser el 5 de novembre arran de la denúncia d’una dona que va arribar a lliurar al detingut fins a 150.000 euros, quadres de valor i diversos anells de diamants. L’estafa va continuar i l’home va arribar a convèncer la víctima de canviar el testament per posar-lo al seu nom. També la va convèncer de contractar productes bancaris vitalicis per valor de 100.000 euros.

Més de tres milions d’euros i joies

La policia va descobrir que totes les propietats del detingut havien estat cedides o donades per dones d’avançada edat. L’home tenia fins a sis propietats a Barcelona, Sant Vicenç de Castellet i Càceres. En una d’aquestes propietats, la policia hi va localitzar un retaule, un Sant Crist de dos metres i diversos objectes litúrgics, entre altres objectes de gran valor històric. Per això, es van activar agents de la Unitat Patrimoni Històric per analitzar-los. Amb tota la informació es va procedir a detenir l’home per primera vegada el 5 de novembre.

Un cop va passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb el compromís que retornaria a les víctimes tot el que els havia sostret. La investigació es va mantenir oberta i la policia va localitzar unes maletes on l’acusat acumulava més de tres milions i mig d’euros, joies i documentació de les víctimes.

Quan l’home va adonar-se que la policia el volia tornar a detenir, va intentar treure’s la vida llençant-se des d’un pont de la ronda de Dalt. Els equips d’emergència el van rescatar, va ingressar en un centre hospitalari i quan va rebre l’alta la policia el va arrestar i el va posar a disposició judicial. Després de tot el periple, l’home ha ingressat a presó. La investigació continua oberta per determinar l’origen dels diners trobats a les maletes i localitzar possibles noves víctimes.