El districte de Nou Barris, juntament amb les entitats i equipaments de la Zona Nord, organitzen a l’estiu un gran ventall d’activitats per a totes les edats. El cicle Viu l’Estiu a la Zona Nord inclou cursets de natació, cinema a la fresca, teatre, tallers de dolços i robots, contacontes, caminades i, fins i tot, una sortida al Parc d’Atraccions del Tibidabo.

Una de les activitats més refrescants són les sessions d’aiguagim gratuïtes adreçades als usuaris del Casal de la Gent Gran Pedraforca. Es fan al poliesportiu Eurofitness Can Cuyàs, aquest any per segon cop, i suposen un gran benefici per als participants.

Col·laboració entre entitats i equipaments

La col·laboració entre el casal de gent gran i el poliesportiu va començar l’any passat, oferint sessions gratuïtes d¡aiguagim al juliol per a un màxim de 20 usuraris. Aquest any, s¡han ampliat les sessions a dos mesos, juliol i setembre. “És un acord que hem fet amb el casal. Aprofitem que ara el casal està tancat perquè vinguin i facin esport i activitat física aquí”, explica Miquel Andrés, director d’Eurofitness Can Cuyàs. “Oferim unes 20 places, i s’hi han apuntat una quinzena”. Aquestes sessions són gratuïtes per als participants. “Ens van oferir això per fer-ho el mes de juliol i la veritat és que ens va estupendament. I si no l’has de pagar, encara millor”, afirma Mari Siles, una de les participants. “Sortim que ho has mogut tot i arribes a casa relaxada. Aquí les pensions que tenim són molt petites, com a tot arreu, i si això és gratuït, imagina’t”. Són 45 minuts d’activitat física però també de diversió i convivència. “Va molt bé, em relaxa molt i sembla que ets més àgil”, assegura Encarna Torre.

L’èxit de les sessions ha fet que el poliesportiu i el casal es plantegin per a la temporada vinent cercar una col·laboració més estable que els permeti oferir alguna activitat durant tot l’any per a la gent gran.