Un foc s’ha declarat aquest dilluns al migdia a la bugaderia de l’Hospital HM Delfos, a l’avinguda de Vallcarca, número 151. Segons els Bombers de Barcelona, l’incendi s’ha originat en un motor elèctric de la bugaderia de l’hospital, situada a la planta -1, i els treballadors, després d’intentar extingir-lo sense èxit, han hagut d’evacuar la planta i algunes zones comunes, com ara el restaurant. Els bombers han extingit el foc ràpidament i després han realitzat tasques de ventilació, i en pocs minuts els treballadors han pogut tornar a la seva activitat. També s’hi han desplaçat cinc ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques. No hi hagut cap ferit. Segons fonts de l’Hospital HM Delfos, no ha calgut traslladar cap pacient fora de les instal·lacions hospitalàries perquè l’afectació de l’incendi ha quedat limitada a la zona de la bugaderia.

Afectacions al servei de bus

TMB ha informat que els treballs d’extinció del foc han obligat a desviar del recorregut habitual dues línies de busos, la 27 i la 23. Les parades que han estat anul·lades són precisament les del centre mèdic.

Segon incendi en un matí

El primer incendi s’ha produït a mig matí al Poblenou a la nova Casa Àfrica, un edifici ocupat pel col·lectiu de migrants que van ser desallotjats de l’antiga Casa Àfrica. En aquest cas, almenys vuit persones han quedat atrapades a l’interior de la finca i han estat rescatades pels Bombers de Barcelona.