Els immigrants han arribat a l’Ajuntament acompanyats d’un grup de 30 manifestants. A la trobada hi han assistit el tinent d’alcalde Jaume Asens i la comissionada d’Immigració, Lola López. Durant la reunió s’han tractat les seves reivindicacions sobre temes com la reagrupació familiar, el padró i la dificultat per regularitzar la situació dels nouvinguts.

L’Ajuntament ha respost positivament a algunes de les demandes. S’ha obert la porta, per exemple, a oferir formació ocupacional als immigrants per facilitar-los l’accés a un contracte de 40 hores, un dels requeriments per regularitzar la documentació. Ara els immigrants esperen que aquestes respostes arribin per escrit.

Tancats des del 21 d’abril

Els immigrants i refugiats es van tancar a l’edifici de l’antiga Escola Massana amb la intenció de ser-hi de forma indefinida per protestar contra el racisme social i institucional que, asseguren, pateixen. L’ocupació la van fer un centenar de persones, tot i que només una vintena hi van passar la nit.

La setmana passada van fer una manifestació pels carrers del Raval per donar a conèixer les seves reivindicacions. La marxa va sortir de la plaça de la Gardunya, on està ubicada l’escola, de propietat municipal. El col·lectiu va reclamar, entre altres coses, sanitat per a tothom, que es deixi de penalitzar la venda ambulant i el tancament del CIE.