Els immigrants tancats a l’antiga Escola Massana es manifesten contra el racisme

La tancada va començar fa una setmana en una part de l’edifici de l’antiga Escola Massana

Centenars d'immigrants que des de fa una setmana ocupen l'antiga Escola Massana han sortit de la plaça de la Gardunya, on hi ha ubicat aquest centre, i han recorregut els carrers del Raval per denunciar discriminació laboral. El col·lectiu s'ha tancat a l'edifici de propietat municipal per reclamar solucions a les administracions per regularitzar la seva situació a Catalunya.

Centenars de persones s'han manifestat en defensa dels drets dels immigrants i els refugiats aquest dissabte. La concentració ha estat convocada per les persones que des de fa una setmana estan tancades a l'antiga Escola Massana.

El col·lectiu ha reclamat entre altres coses, sanitat per a tothom, que es deixi de penalitzar la venda ambulant i el tancament del CIE. També han denunciat el racisme laboral i institucional que, asseguren, suporten dia a dia.

Fa una setmana un centenar de persones es van tancar a l'antiga Escola Massana per reclamar a les administracions que prenguin mesures per aturar l'explotació laboral dels immigrants. L'espai és de titularitat municipal però l'Ajuntament no els ha desallotjat perquè dona suport a la reivindicació del col·lectiu i s'ha compromès a complir aquelles demandes en què tingui competències.

A banda d'entitats, també han rebut el suport de veïns barcelonins, que els han facilitat mantes i altres materials necessaris per passar els dies al recinte. Asseguren que no marxaran fins que no els garanteixin solucions.