La majoria d’interns al CIE, segons l’entitat, són joves d’entre 18 i 30 anys. Els voluntaris que han visitat el CIE de la Zona Franca es mostren preocupats per un augment, apunten, de l’internament de persones nouvingudes arribades en pastera a les quals s’aplica un procediment de devolució. L’equip de visites afegeix que ha trobat casos en els quals no es donava credibilitat als documents aportats per alguns menors, malgrat disposar del passaport.

Durant les visites fetes al llarg del 2017 la fundació ha detectat 22 persones amb malalties cròniques com hepatitis C, hipertensió, diabetis o epilèpsia i algunes els han explicat que no han pogut continuar amb el tractament  “a causa del seu internament”. També s’han detectat nou persones amb problemes psicològics o malalties mentals que no han pogut rebre atenció per manca de personal especialitzat i, a través d’un altre intern, han trobat una persona cega.

La Fundació Migra Studium, en aquest informe, critica també l’absència d’intèrprets al CIE que impossibilita comunicar-se de forma efectiva i denuncia que el servei mèdic és insuficient i inadequat.