Un membre de la Comissió del Centenari de la Prosperitat va ser uns dels primers a avisar el consistori de la troballa. A hores d’ara, l’empresa ha aturat les obres en aquest tram de carrer i uns operaris estan retirant part de la runa i sorra que tapia l’entrada al refugi soterrat. “De moment, el que s’ha descobert és l’escala, els accessos, però la part del refugi en si està tapiada”, explica Joan Catafal, membre de la Comissió del Centenari de la Prosperitat.

La intenció és continuar amb l’excavació i poder entrar dins el refugi. A l’entrada ja s’han pogut trobar alguns fragments d’objectes quotidians de l’època, com ara plats i olles de ceràmica. Membres de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris també estan seguint de prop les tasques. També s’estan recollint testimonis d’alguns veïns.

Un refugi afectat per obres anteriors

El refugi està situat en una zona de la Prosperitat on hi ha localitzats molts altres refugis. El del carrer de la Florida n’era un dels més petits. L’entrada del refugi es conserva gràcies a la seva bona construcció, però unes obres anteriors, que van instal·lar-hi canonades de gas i altres serveis, van malmetre’n part de l’estructura. L’entrada descoberta es troba al carrer de la Florida tocant al carrer del Conveni. Segons els veïns, l’altra entrada del refugi estava situada al costat del carrer de la Flor de Neu.

Dilluns vinent l’Ajuntament informarà els veïns sobre la descoberta del refugi i les accions previstes. Serà en el consell de barri de la Prosperitat.