Les Dominiques de l’Ensenyament es preparen des de fa temps per afrontar les obres d’Adif. Una de les tres noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat se situa a tocar del centre, a la cantonada entre els carrers de Mallorca i Nàpols. Les Dominiques van demanar parlar amb Adif per minimitzar l’impacte dels treballs sobre la vida escolar. Finalment, han pogut incidir en el calendari de les obres.

Les Dominiques de l’Ensenyament és una escola que acull un miler d’alumnes i unes 800 famílies. Van formar una comissió amb diversos pares que són enginyers, un advocat, la presidenta de l’AMPA i membres de l’equip directiu de l’escola. Sobre els plànols que els van mostrar i els terminis previstos, van demanar una sèrie de modificacions, sobretot pel que fa als accessos al centre.

Primera fase de les obres

Ara les obres del túnel de l’AVE a l’Eixample són en la primera fase, de treballs previs. A prop del centre s’ha pogut veure operaris talant arbres i senyalitzant la zona dels treballs. De moment, sembla que les afectacions de la primera fase seran les mínimes, i el trànsit de Mallorca romandrà obert fins que comenci la segona fase, que serà quan s’injecti ciment per consolidar el terreny. Això no serà ja fins al 25 de juny, tal com va demanar l’escola.

La directora general de l’Escola Dominiques de l’Ensenyament explica que el que estan fent ara són les adequacions i després, el 25 de juny, aproximadament, un cop el curs hagi acabat, començarà la fase que en diuen de “jet grounting”. Al centre, però, ja només quedaran els nens que van al casal.

La segona fase de les obres, a l’estiu

L’inici de la segona fase de les obres atendrà la demanada de l’escola i  començarà a l’estiu, un cop acabin les classes. Al voltant del mes de setembre les obres quedaran aturades fins al juny del 2019, quan se n’iniciarà la fase final i la més llarga. Està previst que aquests últims treballs acabin l’abril del 2020, que serà quan treballarà la tuneladora.