parkour metro clot

Els Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat el jove que feia parkour al metro de Barcelona el 22 d’abril passat. Concretament, l’individu va saltar davant d’un comboi de metro en marxa a l’estació del Clot (L1) i en va penjar les imatges a les xarxes socials. De fet, la policia catalana va tenir coneixement dels fets arran de la publicació del vídeo i l’han aconseguit identificar a partir de l’anàlisi de les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància.

Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra també han denunciat un altre jove que acompanyava el noi que feia parkour i que va enregistrar el salt. Segons la policia catalana, veure les imatges ha permès determinar que tots dos van actuar “de manera coordinada i incívica en colar-se a l’estació sense validar el bitllet, en ometre les indicacions dels vigilants de seguretat i en sortir per una porta d’emergència sense causa justificada”. De fet, l’acompanyant va ser identificat el mateix dia per part dels vigilants de seguretat del metro i, segons mossos, va col·laborar per poder realitzar l’acció que “va posar en risc la vida del qui cometia el salt i la dels viatgers que anaven en el tren”.

Detingut el 2020

El jove que va saltar davant del comboi ja havia estat detingut l’any 2020 en un dispositiu en què es van detenir 48 persones per haver causat danys valorats en 22 milions d’euros en vagons de tren i metro de Barcelona. Se’ls acusava de delictes de danys i desordres públics amb afectació de serveis essencials de transport, violació de domicili jurídic, lesions, amenaces i coaccions.