El govern de la Generalitat insisteix: cal confinar tot Catalunya per fer front a la crisi del coronavirus. Recordem que ja hi ha 2.702 casos de coronavirus a Catalunya i 55 víctimes mortals  Aquest dijous, de nou, la portaveu de l’executiu Meritxell Budó ha demanat al Govern espanyol que confini Catalunya. Avisa, que el sistema sanitari podria entrar en col·lapse aviat i afirma tots els centres estan treballant a ple rendiment per la crisi del coronavirus.

La consellera ha explicat que l’executiu català encara no ha rebut resposta del Govern espanyol sobre aquesta qüestió.  “Si no prenem mesures dràstiques, el sistema sanitari entrarà en estrès màxim aquest cap de setmana”, ha alertat.

El Govern espanyol, descarta, de moment, el confinament

A la roda de premsa del comitè tècnic de seguiment de la crisi del coronavirus el director d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha descartat “de moment” el confinament de Catalunya, tal com fa temps que demana el govern de la Generalitat i com ha tornat a insistir avui Meritxell Budó. Simón considera que les mesures que s’estan prenent per part de l’executiu espanyol “ja se semblen molt” a les d’un confinament i afegeix que hi ha “moltes discrepàncies” entre els experts sobre l’efectivitat de la mesura. Això sí, no descarta que això es pugui acabar produint si es considera estrictament necessari.