És l'únic pacient ingressat a la planta de traumatologia, però ja fa una setmana que es nega que el traslladin a una altra planta, com li havien demanat. Com ell, una desena de pacients més van secundar la protesta. La seva motivació, el tancament de les 3 plantes on estan ingressats previst per a aquest estiu. DANI SIERRA, afectat "Yo he sido coaccionado por las supervisoras en mi planta, por ser el último en mi planta. Yo no me quiero mover de mi planta porque no veo normal que en urgencias haya gente día tras día esperando, cuando en mi planta hay 23 camas vacías." Segons l'assemblea d'usuaris i treballadors del centre, l'exemple d'aquest pacient ha encès l'espurna entre altres pacients, i avui asseguren que ja són més d'una trentena els que es neguen al trasllat. "Segons el sindicats, la iniciativa de la protesta és dels mateixos malalts. Però per la direcció de l'hospital, la negativa dels pacients a ser traslladats és conseqüència de la desinformació i el soroll - diuen- que generen els sindicats." JESÚS PÉREZ, membre de l'Assemblea de l'Hospital de Bellvitge "Simplemente queremos que sepan que tienen derecho a quedarse en la unidad que pertenece a su patología, es lo único que queremos." La gerència de l'hospital desmenteix les noves xifres i manté que són 13 els pacients que protesten. Assegura també que poden moure's lliurement pel centre i que fins i tot s'estan destinant més recursos d'infermeria dels previstos per assistir-los. Respecte a urgències, reconeixen que ahir i avui hi ha hagut un increment de la demanda. "Ayer y hoy hemos tomado la decisión de poner a disposición de los ingresos urgentes de una unidad de hospitalización adicional, que es una unidad que llamamos de preingreso de urgencias, con 20 camas, y que ha permitido normalizar esta situación." La direcció insisteix que el tancament de llits a l'estiu és un fet habitual. Sobre els pacients que es mantenen a les plantes, els permetran estar-s'hi fins que els donin l'alta.

Els pacients que han començat la protesta es neguen a traslladar-se d’habitació per deixar així sense efecte la decisió de la direcció hospitalària de buidar plantes durant l’estiu. Dani Sierra és un dels pacients que protesta: “No penso moure’m”, assegura. Sierra també ha denunciat que a la seva planta hi ha 23 llits lliures mentre que hi ha usuaris a Urgències esperant dies per tenir una habitació. L’acció dels pacients és la resposta al tancament de més de 2.000 llits als hospitals de Catalunya durant l’estiu.

La Direcció reconeix que hi ha una desena de pacients que es neguen a ser traslladats a altres unitats, però puntualitza que la situació assistencial de l’Hospital de Bellvitge és de normalitat i que no s’obligarà els pacients a fer cap canvi que ells no desitgin.