La iniciativa l’està fent córrer el Centre d’Estudis de Montjuïc -que fa només uns dies va alertar del trasllat de dues alzines que servien de refugi de biodiversitat amb motiu de les obres del Paral·lel- i ha estat secundada ja per 400 persones, que donen suport a un manifest que assegura que els veïns i els usuaris dels jardins de Montjuïc tenen “un nou punt negre” pel que fa al soroll. Segons el text de la petició, iniciada al web especialitzat en recollides de signatures Change.org, el Piknic Electronik ocupa prop de “15 hectàrees del sòl públic verd” que queden recintades i sense possible accés públic per una activitat privada durant un terç de l’any”.

Els veïns centren les queixes en els 95 decibels que afirmen que emet la festa, i remarquen la classificació de la muntanya de Montjuïc com una Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica. El text recrimina que es facin aquest tipus de celebracions a la muntanya, tot i que la modificació del Pla General Metropolità (MPGM) afirma que “s’ha d’evitar que les iniciatives dotacionals posin el parc al seu servei”.

Aquest és el tercer any que els Jardins de Joan Brossa acullen el Piknic Electronik, que té lloc cada diumenge des del juny fins al 14 de setembre, de 13 h a 22 h, i que coincideix sovint amb festes infantils organitzades uns metres més avall per pares d’escoles pròximes que trien aquest parc per celebrar-hi aniversaris.