Aquest home portava 61 llaunes en bosses de plàstic, begudes que venia a la platja de la Nova Icària. Tot plegat li costarà una multa de 250 euros. "La venta ambulanmte en las playas de Barcelona está prohibida. Se le va a intervenir todas las bebidas, se van a desitruir y se le hará una denúncia." Per lluitar contra la venda ambulant, agents de la Guàrdia Urbana vigilen les platges tant d'uniforme com de paisà. Les patrulles, a més, tenen el suport d'aquesta llanxa. CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "Com que presenta una inclinació, la platja, veuen molt bé què és el que està passant, i com que estan comunicats amb els altres mitjançant la ràdio, els informen, els guien..." La presència policial dissuadeix molts venedors de continuar l'activitat comercial. Quan fa estona que hi ha agents a la zona, molts amaguen la mercaderia i abandonen la platja. La feina de la Guàrdia Urbana, però, també s'estén fora de la sorra. Segons dades policials, el nombre de denúncies que s'han posat al passeig Marítim ha augmentat respecte a l'any passat. CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "Actuem allà directament i evitem que això arribi a la platja. // Tenim gent tant de paisà com uniformats esperant-los, estem atents per si ve alguna furgoneta o hi ha algun punt de distribució..." El que més es ven a peu de sorra són objectes com roba o articles de bijuteria. Segons la Guàrdia Urbana la venda de begudes, tant en llauna com d'altres de més elaborades, com podrien ser els mojitos, s'està reduint. Un altre dels cavalls de batalla de la unitat de platges són els furts. Aquest home ha robat objectes valorats en uns 1.000 euros a una parella de turistes. DAMIEN "Hem anat a banyar-nos, hem deixat les nostres coses a la sorra i un noi ens ho ha robat tot: Iphone, Raybans, cartera..." Segons la Guàrdia Urbana, però, el nombre de furts que es cometen a la zona de platges s'ha reduït considerablement aquest 2014.

Per lluitar contra la venda ambulant, agents de la Guàrdia Urbana vigilen les platges i ho fan tant d’uniforme com de paisà. Les patrulles, a més, tenen el suport d’una llanxa que controla la zona de bany des del litoral. Segons el portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, des d’allà “veuen molt bé què és el que està passant, i com que estan comunicats amb els altres mitjançant la ràdio, els informen i els guien”.

L’atenció aquest estiu va més enllà de la zona de platges i engloba també la zona del passeig Marítim. D’aquesta manera, expliquen, eviten que els venedors ambulants arribin a la sorra i distribueixin els productes. El portaveu de la policia barcelonina, a més, ha remarcat que també estan atents en aquesta zona “per si ve alguna furgoneta o hi ha algun punt de distribució”. Segons dades policials, el nombre de denúncies que s’han posat en aquest espai ha augmentat en comparació amb l’any passat.

Aquest divendres, els agents de la Guàrdia Urbana han patrullat les nou platges de la ciutat i han realitzat 45 identificacions amb una persona detinguda per furt i un imputat per un incendi intencionat. També s’han realitzat 48 denuncies per venda ambulant sense permís i vuit per consum de drogues. Durant tot el dia s’han comissat 651 llaunes i s’han denunciat a tres massatgistes.