Un grup de veïns anuncien el referèndum al 22 @

(ACN) El Nus, el Sindicat de Barri del Poblenou, impulsarà un referèndum veïnal sobre el futur del 22@ de Barcelona els propers 19 i 20 de juny. Amb aquesta iniciativa, l’entitat vol que el districte de Sant Martí expressi el seu suport o rebuig al pla urbanístic del 22@ i la seva modificació imminent.

20 anys després, el veïnat ha de poder fer balanç i decidir quin model de barri vol al 22@”, ha assenyalat un dels portaveus del Nus, Albert València. “Des de l’Ajuntament se’ns ha anat preguntant, però sempre s’han ignorat les conclusions i els acords per seguir fent el mateix 22@ de sempre, depenent d’oficines i fons d’inversió”, ha lamentat València, que ha criticat també la proliferació d’hotels i l’enderroc de patrimoni industrial.

“Per tot plegat, el 19 i 20 de juny volem preguntar sobre el 22@ al veïnat, que podrà votar en algun dels 10 punts de votació que hi haurà repartits per tot el districte“, ha puntualitzat el portaveu del Sindicat de Barri del Poblenou, que agrupa unes 25 entitats i col·lectius. “La pregunta anirà sobre si el veïnat està d’acord amb aturar el pla del 22@ actual i la seva modificació imminent—que posa per davant la construcció d’oficines i hotels— i es canviï per un nou pla en què es prioritzin la construcció d’habitatge protegit, l’impuls de la indústria local i la creació de zones verdes i equipaments”, ha avançat València.

El Sindicat de Barri del Poblenou ha confirmat que hi podran votar els majors de 16 anys que visquin al Parc i la Llacuna, el Poblenou, Diagonal Mar i el Front Marítim, la Vila Olímpica, Provençals i el Besòs i el Maresme. En paral·lel, l’entitat enviarà targetes censals a tots els domicilis per explicar el referèndum sobre el 22@ i detallar el punt de votació més proper.