El Centre Fòrum de l’Hospital del Mar posa en marxa un hort terapèutic, un nou espai per als pacients de l’àrea de psiquiatria. Es tracta d’un hort urbà situat en una de les terrasses del centre. Ofereix als interns una activitat diferent amb unes implicacions que els poden ajudar a millorar en les seves patologies, i als professionals una opció per abordar el tractament d’una manera més propera i des d’una altra perspectiva, més enllà de la medicació o les patologies del pacient.

Fruit de la iniciativa d’un expacient

És l’Hort d’en Llorba en record d’Antoni Llorba, un expacient i antic membre de l’Associació EMILIA. Va pensar que un hort urbà podia ser una bona eina per al tractament dels pacients de l’àrea de psiquiatria del Centre Fòrum de l’Hospital del Mar i va presentar la proposta al concurs d’idees de la institució. En aquell moment no va guanyar però ara s’ha aconseguit dur-la a terme gràcies al suport de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar i de l’Obra Social la Caixa.

El primer hort terapèutic de l’hospital

Aquest és el primer hort terapèutic de l’hospital. El gestiona l’àrea d’infermeria i té el suport de l’Associació EMILIA, que treballa per la integració d’expacients psiquiàtrics. Està format per quatre jardineres preparades per a l’horticultura urbana i adaptades al cultiu ecològic. Les ha fabricades Areté, una empresa d’economia social que promou la inserció sociolaboral de persones amb problemes de salut mental. Els aliments que s’obtenen a l’hort es destinen a altres activitats del centre.