Només queden 24 hores per començar la selectivitat 2020 i els estudiants que s’hi presenten ja comencen a notar la pressió i els nervis. Aquest any, les PAU han quedat marcades per totes les complicacions de la crisi del coronavirus, però malgrat que “semblava que no arribarien mai”, com explica la Berta, que s’examinarà per poder estudiar la carrera de negocis, “ja les tenim a sobre”. Ella afronta les proves “preparada i segura”, diu, però admet que han estat mesos complicats, ja que “hi ha hagut incertesa i no se sabia quan ni com serien els exàmens ni quan havíem de començar a estudiar.

Les notes de tall, la gran preocupació

Com cada any, els futurs universitaris es creen unes expectatives. N’hi ha que fa anys que somien a entrar en una universitat o a fer una determinada carrera, i quedar-se a les portes d’aquesta meta els “angoixa”. A més, segons la Berta, aquest any es preveu que les notes dels exàmens pugin, cosa que farà augmentar les notes d’accés respecte a les de l’any passat.

Un pla B?

El Miquel també s’examinarà aquest dimarts i s’ho pren amb calma: té un pla B. Vol estudiar polítiques i, de fet, amb la mitjana que té de batxillerat creu que hi podrà entrar. Malgrat tot, “no les té totes” i s’ha plantejat també estudiar filosofia, que té una nota de tall més baixa, per si finalment hi hagués un contratemps.

“Hem tingut 30 dies més d’estudi, però era necessari”

Els estudiants que es presenten aquest any a la selectivitat han tingut 30 dies més per estudiar. Com explica el Miquel, “això era completament necessari”. Explica que han tingut molts impediments i que aquests “30 dies són com una recompensa”. A més, subratlla les dificultats d’aprendre a distància, “com les classes telemàtiques que sovint et fan perdre el fil i et fan desconnectar”.