horari selectivitat 2021

Quan queda poc per començar la selectivitat, resumim tot el que et farà falta aquests dies si afrontes els exàmens de les PAU 2020. Aquest any les proves es faran en quatre dies, del 7 al 10 de juliol, i les franges horàries també canvien per evitar aglomeracions. A continuació trobaràs tots els dubtes clau per estar informat de totes les mesures i canvis a la selectivitat d’aquest any.

Dates de la selectivitat

Les proves de la selectivitat 2020 es faran entre el 7 i el 10 de juliol. S’acostumen a fer durant tres dies però l’emergència sanitària ha obligat la Generalitat a modificar-ne el calendari i ampliar-lo una jornada més. La intenció és garantir les mesures de seguretat per evitar contagis pel coronavirus.

Sense mascareta durant els exàmens

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, ha confirmat que la mascareta serà obligatòria per accedir als centres on es fan les proves però que els estudiants es podran treure la mascareta durant els exàmens.

Alba Vergés ja es va mostrar partidària d’aquesta mesura. La consellera de Salut considerava oportú que els estudiants es poguessin treure la mascareta mentre facin les proves de selectivitat i va afegir que això serà possible “sempre que estiguin en una posició concreta i es puguin mantenir les distàncies de seguretat”. Quan s’entri i se surti de les aules és recomanable protegir-se perquè s’hi concentrarà molta gent. Tant a l’hora d’entrar a l’edifici com en accedir a l’aula, caldrà fregar-se les mans amb solució hidroalcohòlica, i també cada cop que s’intercanviïn un paper o un objecte amb algú.

Distància entre estudiants

Les aules on es faran les proves estaran més buides per garantir la distància de seguretat entre els alumnes, que serà de dos metres radials. S’ocuparà entre una sisena i una cinquena part de la capacitat total de l’aula. L’alumne, a més, se situarà cada dia al mateix lloc per fer les proves, i podrà deixar els objectes personals en un espai interpersonal de seguretat situat darrere seu.

Menjar i aigua

S’aconsella a alumnes, professors i personal que duguin aigua i menjar de casa perquè les màquines expenedores i de begudes d’on es facin les proves estaran desactivades i les fonts d’aigua, precintades.

Controlar els nervis

El psicòleg Roger Ballescà, coordinador del Comitè d’Infància i Adolescència del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, assegura que el fet de portar mascareta durant les proves “no ha de significar una incomoditat” per als alumnes que ja han tornat als instituts. En canvi, aconsella als estudiants que encara no han fet aquest procés “que surtin de casa per exposar-se a situacions semblants” a la que es trobaran durant les PAU. També creu que és bo “compartir les angoixes” i alliberar-se practicant esport i fent exercici físic. Més consells per controlar els nervis durant els exàmens de la selectivitat.

Canvis a les PAU 2020

La comissió organitzadora de les proves de la selectivitat 2020 ha decidit criteris nous per flexibilitzar diferents opcions en els enunciats dels exàmens i també ha introduït puntuacions adaptades en alguns casos. Pel que fa als enunciats, hi haurà més opcions i s’ha adaptat el nombre de qüestions, exercicis i problemes perquè els alumnes puguin triar entre el total de preguntes.

On es farà la selectivitat 2020?

Els exàmens es faran a les universitats i també, com a novetat, als centres de secundària públics i privats, per afavorir el compliment de les distàncies de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

Preinscripció universitària

La preinscripció universitària per al primer curs de grau als centres públics de Catalunya serà del 23 de juny al 29 de juliol. La preinscripció es farà a través del portal d’accés a la universitat, com és habitual, i un cop feta, els estudiants podran fer canvis de preferències fins al 29 de juliol.

Notes de tall 2020-2021

El 27 de juliol, se sabran els resultats de les proves d’accés a la universitat (PAU) de la convocatòria ordinària i les notes de tall per al curs 2020-2021 se sabran el 6 d’agost. Abans que surtin mira com calcular la nota de tall de la selectivitat i les notes de tall del 2019.