Ada Colau al bàsics

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la mort, aquest dilluns, d’un veí de Sants que s’ha suïcidat just abans que el desnonessin de la casa on vivia. Ho ha fet en un missatge a Telegram, en què també ha instat els jutjats a revisar “els criteris amb els quals decideixen aplicar o no la moratòria” antidesnonaments vigent.

Colau ha explicat que l’home, de 58 anys, s’havia quedat a l’atur i “no va poder continuar pagant l’habitatge”. Ha confirmat que els Serveis Socials de l’Ajuntament n’havien “acreditat la situació de vulnerabilitat amb un informe amb data del mes d’abril”. En aquests casos, continua l’alcaldessa, la moratòria permet evitar el desnonament i per això “l’advocada de l’afectat en va sol·licitar en dues ocasions l’aplicació”. Tot i això, el jutge va decidir no aplicar-la i continuar endavant amb el desnonament, “una decisió que no compartim ni entenem i per la qual, fins al darrer moment, els serveis municipals han intentat mediar” per frenar el llançament.

“És una mort que no havia d’haver-se produït”

L’alcaldessa conclou assegurant que “és una mort que no havia d’haver-se produït” i exigint “als jutjats que revisin els criteris amb els quals decideixen aplicar o no la moratòria vigent”. Colau també exigeix al PSOE que “desbloquegi la proposta d’una nova llei d’habitatge que freni l’especulació, impulsi més habitatge públic i ofereixi alternatives als desnonaments en els casos de vulnerabilitat acreditada”.