Talls de trànsit per la manifestació

Aquest dissabte a partir de les 17 h tindrà lloc la desfilada del Pride Barcelona, que arrencarà a la plaça d’Espanya i que enfilarà l’avinguda del Paral·lel cap al front marítim. La mobilització comportarà talls en el trànsit al llarg del recorregut. Des del matí ja no es pot circular ni aparcar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

La desfilada de l’orgull gai és un dels esdeveniments més multitudinaris del Pride Barcelona. L’any passat unes 25.000 persones van sumar-se a aquesta marxa, en què les associacions i entitats del col·lectiu LGTBI participen amb diverses carrosses. Enguany el lema de la convocatòria, ‘Xiula falta a la LGTBI-fòbia”.

Entre els assistents han confirmat la seva presència diverses autoritats, com Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació; Laura Pérez, regidora de Feminisme i LGTBI, i Toni Comín, conseller de Salut.

El recorregut finalitza al Moll de la Fusta, on Antoni Travieso, president dels Panteres Grogues, farà la lectura del manifest. A partir de les 19.30 h començarà la festa de cloenda al Moll de la Fusta amb artistes com Ruth Lorenzo, La Casa Azul, la Terremoto de Alcorcón, Lucía Pérez o Plugin, entre d’altres.

Al rànquing de ciutats “Gay friendly”

Gairebé una quarta part dels assistents al Pride Barcelona són turistes, una mostra que Barcelona és un referent per al col·lectiu LGTBI. De fet, se situa entre les cinc ciutats més ben considerades pel sector a l’hora de viatjar, i rep anualment més d’un milió de visitants estrangers.

Aquesta any, el Pride Barcelona ha previst una afluència de 260.000 persones, amb una repercussió econòmica de 20 milions d’euros.