L’Ajuntament preveu construir habitatges de protecció oficial a la zona d’esbarjo ubicada entre els carrers de Tenerife i de Francesc Alegre

, al barri de Can Baró. Ho estableix una modificació del Pla General Metropolità dels Tres Turons de l’any 2010 que es va fer, principalment, per reubicar els expropiats pel planejament urbanístic. Més tard, i a petició d’entitats veïnals i esportives de l’indret, es va reformar la pista poliesportiva i també els entorns on abans, per exemple, hi havia un aparcament no regulat de vehicles.

A finals del 2016 va acabar l’actuació per posar a punt l’espai, que fins i tot va adquirir el nom de la plaça de les Pedreres. Ara, la sorpresa per a molts veïns ha estat descobrir que es tractava d’una intervenció provisional i que en un temps s’hi han de començar a construir cinc blocs de pisos públics de fins a 10 plantes.

Han constituït la Plataforma Can Baró per posicionar-se en contra i per proposar al consistori altres possibles ubicacions per al futur parc d’habitatges. Consideren, a més, que la intervenció urbanística pot afavorir l’accés dels turistes a la zona ja que preveu l’obertura d’un nou carrer que milloraria la comunicació amb el turó de la Rovira. Tenen el suport de l’associació de veïns i de la coordinadora d’entitats del barri i han recollit ja més d’un miler de signatures. El districte ja els ha citat per reunir-se i intentar  trobar una solució al conflicte.