La desfilada de l’orgull gai clou el Pride Barcelona després d’una setmana d’activitats

El Pride Barcelona tanca aquest cap de setmana els actes de celebració del dia de l'orgull LGTBI. La cita estrella d'aquest dissabte ha estat la desfilada de l'orgull gai que ha arrencat a les 17 h de plaça d'Espanya i que ha avançat per l'avinguda del Paral·lel fins arribar al Moll de la Fusta. Al voltant de 25.000 persones s'han aplegat en aquesta marxa en què també han participat carrosses de diferents associacions i entitats, i el lema central d'enguany és en defensa de les persones transexuals.

A la desfilada també han participat personalitats, com el conseller de Salut, Antoni Comín, o la Síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. Una quarta part dels assistents al Pride Barcelona són turistes, una mostra de que Barcelona és una ciutat referent per al col·lectiu LGTBI. Durant el transcurs de la marxa, s'han produït diferents afectacions de trànsit. A les 19 h s'ha fet una actuació musical en directe al Moll de la Fusta, a càrrec de Mrs. Glow Band. Mitja hora més tard es farà la lectura del manifest d'aquest any que se centra en la defensa dels drets de tot el col·lectiu, però amb especial atenció a les persones transexuals.

Després d'una setmana plena d'activitats, el Pride Barcelona finalitzarà amb un acte de cloenda a les 20 h amb els concerts d'artistes com Barei, Kate Ryan, Verónica Romero, entre d'altres.

Primer casament gai al Pride Barcelona

Durant el dissabte al matí s'han programat diverses activitats al Moll de la Fusta abans de la desfilada, entre les quals s'ha fet el primer casament d'una parella gai dins els actes del Pride Barcelona. L'espai també ha acollit diverses entitats que s'han volgut mostrar i donar-se a conèixer. Una de les activitats més populars ha estat el Holi Pride Barcelona, una festa índia que té els colors com a principal element.

També s'han col·locat inflables en el Village del Moll de la Fusta per als més petits, així com una zona esportiva per participar en partits d'esquaix, voleibol, bàsquet i tennis de taula. Al migdia s'ha fet una batalla d'aigua també pensada als infants que pretén simbolitzar una batalla contra la transfòbia.