A la llista d’espais culturals que reobren després d’haver estat mig any tancats per la pandèmia del coronavirus -com és el cas del Liceu-  s’hi suma ara L’Auditori de Barcelona. L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) hi ha tornat a oferir música en directe dins el marc de la temporada de tardor que tot just acaba d’arrencar. Això sí, seguint les mesures de seguretat establertes: el públic ha de portar mascareta en tot moment, distància, limitació de l’ús de l’ascensor a una persona i més PCR per als músics que poden decidir dur la mascareta o no.

“El nivell emocional del directe és incomparable a veure-ho per televisió”

Alguns dels assistents a aquest primer programa de tardor confessen que “tenien moltes ganes de tornar a viure música clàssica en directe”. Afirmen que “veure concerts a través dels mitjans de comunicació està molt bé”, però “emocionalment i personal no és el mateix”. D’altres destaquen que se senten segurs ja que l’accés a L’Auditori està ben organitzat i “la gent està a punt molt abans de l’inici del concert”.

El primer programa de la temporada, a la Sala 1 Pau Casals, i dirigit pel director titular Kazushi Ono, porta per títol ‘La imaginació’. Hi han debutat la violinista Maria Florea i la violista Sara Ferrández, dues artistes que ja van actuar a l’Orquestra la temporada passada. S’hi han sentit obres com la ‘Nit transfigurada’ d’Arnold Schönberg, ‘La cançó de la Terra’ de Mahler o les ‘Variacions sobre un tema’ de Haydn de Brahms.