L’acadèmia d’idiomes International House (IH) tanca tots els centres d’Espanya després de 50 anys al sector. Ho van anunciar els responsables als empleats fa una setmana. En total, hi ha uns 300 treballadors afectats, 150 només a l’acadèmia de Barcelona.

En Ned i la seva parella són professors d’anglès al carrer de Trafalgar des de fa 10 anys. Viuen a la ciutat i tenen dos fills nascuts a Catalunya. Amb el tancament de l’escola, tot el nucli familiar s’ha quedat sense ingressos. En Ned explica que el 100 % del sou de la família depèn d’International House i afirma: “Ara mateix estem en una situació  difícil i complicada: sense ingressos ni possibilitat de demanar l’atur”.

Sense ingressos ni atur

Això és així perquè l’empresa ha demanat un concurs de creditors. D’aquesta manera, amb les escoles tancades, sense sou ni possibilitat de demanar l’atur fins que se solucioni el concurs, els treballadors afectats declaren estar en “situació d’incertesa total”. En Duncan Hawthorne, professor i membre del Comitè d’Empresa d’IH, explica que alguns dels treballadors “es faran autònoms, d’altres estan buscant classes de substitució o fer hores en altres acadèmies”. Tot i això, Hawthorne diu que amb el curs a punt de començar és molt difícil trobar treball al sector.

“Hi ha alumnes que han pagat el curs per avançat”

En tot cas, els treballadors consideren que, “tot i que l’empresa atribueix el tancament a la crisi del coronavirus”, aquest no és l’únic motiu: “Tot això és per culpa de la mala gestió de l’empresa. Aquesta empresa fa anys que l’estan gestionant molt malament”, afirma Hawthorne. A més, explica que no és que no hi hagi alumnes: “Hi ha alumnes que han pagat el curs per avançat. He parlat amb els meus alumnes que diuen que estan molt contents amb com havíem fet les classes de Zoom”. Per aquest motiu, molts treballadors entenien que, tot i que fosa distància, les classes es reprendrien a l’octubre.