Fa dues setmanes que la Machinda, una de les filles de Floquet de Neu i la goril·la més gran del Zoo, amb 37 anys, va donar a llum. La cria es troba bé, acompanyada dels seus pares. Els visitants del Zoo ja poden veure-la en el recinte dels goril·les.

Dos dies més tard va néixer una altra goril·la. En aquest cas la mare és néta de Floquet de Neu i només té nou anys. Per qüestions de seguretat, no es troba al recinte exposat al públic cap de les dues, ja que en aquest cas la inexperiència de la goril·la com a mare produeix més nerviosisme. Els tècnics del Zoo han decidit que, fins d’aquí a un parell de setmanes més, romanguin en un espai tranquil i allunyat de la gent.

El 19 de març, una altra goril·la del Zoo de Barcelona, la Makena, va donar a llum. A l’abril es va dur a terme un procés participatiu entre els visitants per decidir el nom de la nova goril·la, que es diu Akiba.

Els goril·les de plana occidental s’inclouen a la llista vermella d’espècies en perill crític d’extinció. És per això que, pel Zoo de Barcelona, aquests tres naixements són fets molt positius i satisfactoris. El Zoo està dins el Programa europeu de reproducció i conservació en captivitat (EPP Goril·les), que treballa en la protecció i reproducció d’animals als zoològics europeus.