La temàtica d’aquest any gira al voltant de fets històrics destacats, com els 200 anys de la batalla de Waterloo o el 50è aniversari de l’únic concert que els Beatles van fer a Barcelona. Són dos dels diorames que omplen la carpa del Poble Espanyol. En total, hi ha 13 diorames amb més de 4.000 figuretes de Playmobil.

A part de la zona d’expositors, hi ha altres activitats que volen convertir la fira en una oferta de lleure familiar. Amb aquest objectiu, es fan activitats paral·leles com la projecció de curtmetratges fets a partir de clicks de Playmobil, tallers de màscares i una zona de castells inflables i llits elàstics. Com és costum en aquest tipus de fires, també hi ha una zona amb estands de venda on els aficionats poden trobar els més curiosos clicks i complements nous, de segona mà i fins i tot, descatalogats.

L’any passat, la Fira es va celebrar al març i va durar dos caps de setmana. En cadascun d’aquests, hi van passar unes 10.000 persones, segons l’organització de l’esdeveniment. Aquest any, la Fira dura un sol cap de setmana, i s’espera, com a mínim, igualar el nombre de visitants.

L’entrada per als nens menors de 12 anys és gratuïta, mentre que per als adults residents a Catalunya el preu és de 5 €. L’horari d’obertura és de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.