En aquest espai s’han reunit treballadors subcontractats de Telefónica Movistar en vaga, un gran nombre de “iaioflautes” i altres persones implicades en la defensa de la sanitat i l’educació públiques. Segons alguns activistes, les protestes de fa quatre anys van suposar una presa de consciència per gran part de la població i un “despertar” de moltes lluites.

Per celebrar l’efemèride s’ha organitzat també un taller de pancartes i les actuacions de la Coral de Iaioflautes i els grups Akelarre i La Llama.

A Madrid, s’ha convocat una concentració a la Puerta del Sol coincidint amb la jornada de reflexió de les eleccions municipals i en desobediència a la Junta Electoral. A Barcelona no hi ha cap convocatòria per al 23 de maig.

L’inici de la indignació

El moviment del 15-M es va originar arran de manifestacions que reclamaven una democràcia més participativa, pocs dies abans de les eleccions municipals de fa quatre anys. Els col·lectius convocants s’anomenaven Democràcia Real Ja! A Madrid, la manifestació va acabar amb una acampada a la plaça de la Puerta del Sol, amb la participació d’un centenar de persones el primer dia. A Barcelona, l’acampada va començar l’endemà a la plaça de Catalunya i es va allargar durant un mes i mig. En aquest temps, a més de dormir-hi, els “indignats” celebraven assemblees diàries i van posar en marxa moltes comissions de treball, algunes de les quals s’han convertit després en moviments com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o els Iaioflautes.