Segons els comerciants de la ronda de Sant Pere, els fets han passat poc abans de les cinc de la tarda i no han causat ferits perquè, en aquell moment, ningú no passejava per la zona.

El vent també ha causat la caiguda de branques en altres indrets de la ciutat, com l’avinguda Meridiana, i ha generat situacions molestes per a molts ciutadans per la gran quantitat de fruit de plàtan en l’aire, que provoca irritacions als ulls i a les mucoses.

Entre les 16 h i les 19 h els Bombers de Barcelona han fet 15 sortides pel vent, set per d’arbres caiguts i la resta per retirar d’elements estructurals.

Segons el meteoròleg de BTV Manel Cascante, no es tracta de ratxes de vent gaire fortes però el fet que els arbres tinguin fulles fa que sigui més fàcil que es trenquin branques que a l’hivern. A Gràcia s’han registrat ràfegues de 60 km/h, de 55 km/h a la plaça de Sants i de 50 km/h als estudis de Barcelona Televisió, al districte de Sant Martí.

El vent ha vingut acompanyat de l’entrada d’una massa d’aire fred a la ciutat, que en només mitja hora, entre les 16 i les 16.30 h, ha causat una caiguda de la temperatura de quasi set graus. Als estudis de BTV la davallada ha estat de 25,7 a 18,6 graus, tal com mostra el gràfic.