Si volem saber com estarà la nostra pell d'aquí a 10 anys, és molt fàcil, només cal posar-se dins d'aquest aparell. I la majoria de persones que fan l'experiment noten el mateix. Anjara Santiago "He visto como tengo todo de manchas...." El 90% dels espanyols no es protegeixen del sol com cal i això ha causat un augment dels casos de càncer de pell. En els darrers quatre anys, s'han incrementat en un 38%. I la tendència és que continuï a l'alça. Amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans dels perills del sol, l'Associació Espanyola contra el Càncer, l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i els laboratoris La Roche-Posay han iniciat una campanya arreu de l'estat. Avui han fet parada a Barcelona. El més important és la prevenció, així que els dermatòlegs fan una sèrie de recomanacions. LEONOR PRIETO directora científica La Roche Posay "Es importante la crema antes de la exposicion al sol pero nos tenemos que ..." Revisar les pigues sovint és clau per detectar un càncer a pell a temps. Segons els experts, una de cada 15 persones que ho fa té melanoma. El que cal vigilar és, sobretot, que no canviïn de mida ni de color i si agafa relleu. Els experts asseguren que el 90% dels casos de càncer de pell són curables si es poden tractar a temps.

El Parc de la Ciutadella ha acollit la presentació de la campanya Skinchecker que impulsa l’Associació Espanyola contra el Càncer, l’Associació Espanyola de Dermatologia i els Laboratoris La Roche-Posay. El principal objectiu és conscienciar els ciutadans dels perills del sol i la importància de la prevenció. Un autobús recorrerà més de 70 ciutats espanyoles, ensenyant a la gent com s’ha de revisar les seves pigues. En vuit de cada 10 ocasions, el melanoma apareix fora de les existents. En la resta de casos, la piga canvia de mida, forma o color.

Un estudi sobre els hàbits del sol, dut a terme per Ipsos i els Laboratoris La Roche-Posay, destaca que l’Estat se situa per sobre la mitjana pel que fa a l’ús de protecció solar. Amb tot, només un 22% es posa crema tots els dies diàriament. I això que el 94% dels espanyols sap que exposar-se al sol pot provocar problemes a la salut. Per tal d’evitar riscos, els dermatòlegs aconsellen no prendre’l a les hores centrals del dia i posar-nos crema cada dia, a l’estiu, de protecció 50. També és important portar el cap cobert amb una gorra quan el sol és intens.