El grup ecologista Rebel·lió o Extinció Barcelona ha portat a terme una acció aquest dilluns a la tarda al carrer de Pallars per demanar al govern central la creació d’una assemblea ciutadana pel clima, a la qual s’havia compromès. Un centenar de persones han tallat el carrer davant la seu del PSC, hi han fet pintades i han participat en un fòrum improvisat en què s’ha parlat de la mobilitat, el model alimentari i la indústria.

Sota el lema “Inacció = mort”, el grup denuncia que l’executiu espanyol havia anunciat que crearia durant els primers 100 dies de mandat una assemblea ciutadana pel clima, però 258 dies després encara no s’ha posat en marxa, raó per la qual s’ha demanat a la ciutadania que participi en actes de desobediència civil.

Campanya internacional

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya internacional que Extinction Rebellion ha iniciat arreu del món, i en què es faran diverses accions al llarg d’aquest mes d’octubre a països com Itàlia, França o Espanya. El grup de Barcelona es coordina aquests dies amb altres grups de l’estat com Màlaga, Pamplona, Eivissa o Cantàbria, i busca d’aquesta manera un major impacte. Madrid, però, ha hagut de cancel·lar participar-hi a causa del coronavirus.