El 20 de gener del 2021. Aquesta és la data prevista per al desallotjament del Gimnàs Social Sant Pau, a la ronda de Sant Pau, al Raval. Per protestar contra aquest desnonament uns 400 manifestants han respost a la crida que l’entitat va fer a través de les xarxes, i han organitzat una cadena humana des de les portes del gimnàs fins a la plaça de Sant Jaume, davant de l’Ajuntament. A aquesta cadena s’hi ha unit una comitiva de persones que han anat arribant i que, a crit de “salvem el Sant Pau”, també s’han desplaçat fins a les portes del consistori per demanar que aquest equipament esportiu es quedi al barri.

Cubells d’aigua per “despertar” l’Ajuntament

En Domingo, un dels usuaris del gimnàs, ha estat l’encarregat de portar, amb la seva cadira de rodes elèctrica, un cubell d’aigua des del gimnàs fins a l’ajuntament, on han acabat llançant l’aigua a la façana. Amb aquest acte, el Sant Pau ha volgut representar metafòricament que necessita l’ajuda de l’Ajuntament, i que cal “despertar-lo amb cubells d’aigua”.

L’Ajuntament va acordar “blindar” el gimnàs

En el ple del maig del 2018, l’Ajuntament va acordar comprar la finca on hi ha el gimnàs per fer-hi habitatge públic i també per blindar aquest equipament esportiu. Des de fa mesos, però, el gimnàs es queixa que el consistori es mostra inactiu i que no ha complert la promesa que va fer. Amb tot això, els usuaris veuen com el temps ha anat passant sense solucions fermes i, ara, el futur desnonament de l’equipament és imminent.