Amb el títol “Passat i futur de dos equipaments emblemàtics del barri: Hospital Cínic i recinte de l’Escola Industrial”, els veïns de l’Esquerra de l’Eixample han començat una campanya divulgativa per difondre el valor patrimonial dels dos conjunts. És la primera de més accions per guanyar suports en la seva lluita: defensar els usos actuals de l’Escola Industrial.

Si finalment l’Hospital Clínic s’amplia a l’Escola Industrial consideren que s’haurien de preservar els edificis històrics, els espais verds i també tots els equipaments que hi ha.

Implicar el veïnat

Fa uns dies, diferents membres de la plataforma Un Nou Clínic És Possible Salvant el Recinte de l’Escola Industrial, que es va presentar en societat la setmana passada, van fer una visita en aquest últim espai amb tècnics de la Diputació de per conèixe’l de primera mà. Van prendre consciència que hi ha molt a investigar i a estudiar i que cal que això arribi a tothom. Estan convençuts que si la gent s’ho fa seu tindran més força per poder preservar els edificis històrics, però també els espais verds i tots els equipaments que hi ha. “Son quatre illes de l’Eixample d’un eix industrial del segle passat. Fins a 10 arquitectes van treballar per fer realitat aquest recinte durant 100 anys”, explica Ricardo Vergara, president de SOS Monuments i membre de la nova plataforma.

Més transparència i participació

“Nosaltres estem totalment d’acord que el Clínic es pugui modernitzar i millorar tot el que necessiti. El que demanem és que això es faci amb transparència”, explica Xavier Riu, vocal Urbanisme AV Esquerra de l’Eixample i també membre de la nova plataforma que agrupa veïns i arquitectes.

Des del districte de l’Eixample hi ha el convenciment que podran treballar en la mateixa direcció i el regidor Jordi Martí s’ha compromès amb la plataforma. “Puc garantir a la plataforma veïnal que tindran tota la informació al detall, dia dia, que molt probablement coincidirem amb la visió”. Martí ha dit també que aviat hi haurà una trobada amb els veïns per recollir les demandes.