L’AV Horta reivindica més manteniment i la posada al dia dels carrers que no s’han reurbanitzat en els darrers anys. Fent un passeig amb els representants veïnals de la zona ens mostren dos tipus de carrers i espais públics: els que han estat reformats en els darrers anys i els que no. Així, al costat de vies amb plataforma única i mobiliari i enllumenat nou en trobem d’altres on sembla que els anys no hagin passat i que presenten una fesomia pròpia del segle XX.

El cas del carrer Baix de Mariner

Un dels casos que més criden l’atenció és el del carrer Baix de Mariner, ubicat entre el carrer d’Horta i el de Sanpere i Miquel i a tocar de dues de les places principals de la zona, la plaça d’Eivissa, que es va reformar fa sis anys, i la plaça de les Masies d’Horta. L’Associació de Veïns d’Horta no entén que s’hagin deixat carrers com aquest sense reurbanitzar i explica que ho ha reclamat a l’Ajuntament en reiterades ocasions.

Carrers reurbanitzats i enfonsats

L’associació de veïns també vol que s’aprofiti l’actuació de les obres pendents per resoldre les deficiències que hi ha en carrers urbanitzats recentment com el de Sanpere i Miquel o la plaça de les Masies d’Horta, que presenten el paviment enfonsat a causa del pas de vehicles pesants. “Amb el pas de grans camions a vegades les llambordes queden enfonsades i podem observar que necessiten intervenció perquè la gent gran pot caure en passar per aquests desnivells”, explica Mokhtar Ayouni, de l’AV Horta.