(ACN) El vicepresident de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, considera que els criteris establerts per la Generalitat per repartir mascaretes als usuaris de transport públic són “poc concrets i insuficients” i demana millorar-ne els criteris de distribució. El Departament d’Interior preveu fer el repartiment a ciutats de més de 30.000 habitants, tot i que algunes poblacions encara estan per concretar. Hi haurà un centenar de punts estratègics, com línies o intercanviadors d’alta afluència de gent. “Hi ha el risc que les mascaretes no arribin a bona part dels usuaris. Més de la meitat dels usuaris es quedaran sense, especialment aquells que utilitzen la xarxa d’autobusos o estacions ferroviàries perifèriques”, diu Poveda en un comunicat.

El vicepresident de Mobilitat de l’AMB també demana a la Generalitat que verifiqui i faci complir a les empreses les mesures de flexibilització de la jornada amb l’objectiu de descongestionar les hores punta del transport públic i garantir una mobilitat segura i de qualitat.

Hem de garantir el retorn progressiu a la normalitat. Els ciutadans s’han de poder desplaçar de manera segura i amb prou nivell de qualitat”, exposa Poveda, i hi afegeix que “en una situació extraordinària com l’actual, cal adoptar mesures extraordinàries i obligatòries, més enllà de les recomanacions”.

Pel que fa al transport per carretera, Poveda demana la “implantació immediata” i provisional de carrils bus-VAO nous als accessos a Barcelona per augmentar la freqüència de pas dels autobusos, reduir-hi l’ocupació i augmentar-hi la separació entre viatgers. En aquest sentit, l’AMB es posa a disposició de la Generalitat per decidir conjuntament la ubicació d’aquests carrils.