gala pin

L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa oberta a l’exregidora de Ciutat Vella Gala Pin per les declaracions que va fer el 27 de març del 2017 en el programa ‘Els matins’, de TV3, contra MK Premium i el seu administrador, Daivel Leiva. Barcelona en Comú ha explicat en un comunicat que els jutges del cas han considerat que les declaracions de Pin estan emparades per la llibertat d’expressió i reforçades per la seva condició de càrrec electe. La resolució també considera que Pin no va voler desacreditar l’entitat sinó que coneixia “de primera mà” les queixes dels veïns i veïnes sobre els problemes d’especulació al barri. En aquest sentit, els magistrats consideren que l’objectiu econòmic d’MK Premium era “patent” i que les denúncies de mòbing dels veïns no eren infundades.

En la intervenció a ‘Els matins”, de TV3, Pin va qüestionar les pràctiques d’MK Premium i va acusar el fons inversor d”’especulador immobiliari”. Pin també va denunciar ”l’assetjament” que patien els veïns de dues finques del carrer de Lancaster, del Raval. Segons l’Audiència “el mòbing immobiliari” constituïa “una preocupació màxima per al govern municipal de Barcelona en Comú i les manifestacions de Pin estaven encaminades “a posar fi al problema d’especulació immobiliària que fueteja el centre de les ciutats i condueix al problema de la gentrificació”.

No hi ha delicte de calúmnies

MK Premium va denunciar Pin per ”calúmnies i injúries” i va amenaçar d’interposar-li una querella criminal. El maig passat, la jutgessa va decidir enviar a judici l’exregidora de Ciutat vella, però els magistrats han acabat arxivant la causa entenent que “la intenció maliciosa” que caracteritza el delicte de calúmnies “desapareix quan el que profereix les expressions” es mou “per impulsos diferents com són criticar, informar o defensar uns drets que creu pertorbats, des d’un prisma de valoració política”.

Missatge de Gala Pin

En un missatge a Facebook, Pin ha agraït als col·lectius que han denunciat pràctiques ”mafioses” d’MKPremium i han fet costat als veïns que pateixen aquestes situacions. Ha reiterat que l’empresa busca el ”rèdit econòmic” i creu que la ciutat és ”un taulell de Monopoly” actuant ”sense cap escrúpol”.