Sandro Rosell durant el judici

(ACN) La Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de la fiscalia contra l’absolució de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell i els altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte de patrocini amb Nike.

El tribunal considera que la sentència de la mateixa Audiència Nacional està ben fonamentada i argumentada jurídicament i que els fets provats s’adeqüen a les proves que es van veure durant el judici. La fiscalia demanava inicialment fins a 11 anys de presó per als acusats.

Al final del judici la fiscalia ja havia rebaixat aquesta pretensió fins a sis anys de presó per blanqueig de capital i pertinença a grup criminal, cinc anys per al gestor andorrà Joan Besolí, i penes d’entre un any i 11 mesos i un any i sis mesos per a la dona de l’expresident, Marta Pineda, i tres acusats més, Pedro André Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian.

Ara la Sala d’Apel·lació considera que la fiscalia no ha pogut demostrar una valoració errònia de la prova o cap defecte formal en el judici i la sentència, i per això referma l’absolució, a la qual es pot recórrer en contra al Suprem. En la seva sentència de l’abril passat, la Secció Primera de la Sala Penal explicava que després de contrastar valorativament les proves de la defensa i l’acusació “només ha estat possible arribar fins on s’ha arribat”, i per tant cal emetre una resolució absolutòria en favor de l’acusat.

Rosell va estar prop de dos anys en presó preventiva per aquest cas. Va sortir en llibertat el 27 de febrer, en l’inici del judici.