Veïns del barri de Sant Antoni s’han concentrat aquest dimecres a la tarda a les portes de l’Escola Griselda per denunciar la gentrificació que està patint el barri i els efectes que té sobre el veïnat. L’entitat Fem Sant Antoni, que ha organitzat la mobilització, afirma que el turisme massiu ha fet pujar el lloguer dels pisos i els locals i que això està expulsant les famílies, els comerços i ara, també, les escoles del barri. Els últims casos són els de l’Escola Griselda i la Llar d’Infants Viladomat, que tanquen perquè no poden fer front a l’augment del preu del lloguer de les instal·lacions que ocupen.

En la concentració hi hagut moments emotius. Molts dels veïns són exalumnes de l’Escola Griselda, que ha estat arrelada al barri més de 50 anys. Fem Sant Antoni creu que el barri s’està quedant sense equipaments.

Quedar-se al barri

La mobilització ha portat per lema “Contra l’expulsió del veïnat. Menys turisme i més escoles. Volem seguir essent barri!”. Segons la plataforma veïnal, el parc de lloguer al barri és cada vegada més minso enfront de l’oferta per als turistes. Als més de 1.000 pisos turístics, cal sumar-hi 12 hotels i 12 hostals. Tot plegat fa, apunten des de la plataforma, que sigui impossible oferir un pis de lloguer assequible. Asseguren també que han observat que, des que el Mercat de Sant Antoni funciona a ple rendiment, alguns dels edificis del voltant han estat comprats per fons voltors. També els angoixa la possibilitat que als pisos buits s’hi instal·lin narcopisos.